Üritused

22.08.2009. “Maagiline Võru”

22. augustil 2009 muutus Võru kõige maagilisemaks kohaks Eestis, kui Võru linna 225. päevad kulmineerusid kultuurimajas Kannel, kus leidis aset fantaasiarikas mustkunstietendus „Maagiline Võru – Kastrozza jälgedes“.

„Maagiline Võru“ tõi Kandle lavalaudadele Eesti mustkunsti tipud, kes toetudes Võrus tegutsenud mustkunstiprofessori San Martino de Kastrozza elule ja trikkidele panid kokku meeleoluka show.

Mustkunstnike seas on Kastrozza nimi tuntud mitte ainult Eestis, vaid ka väljaspool. Ta olevat esinenud muuhulgas ka Hispaania kuningaperele, Iraani šahhile ning oli ametlikult Vene viimase tsaari õukonna mustkunstnik.

Etendusel tulid esitlusele mentalism, manipulatsioonikavad, šokimustkunst ja lavaillusioonid ehk igale maitsele midagi. Lavale astus teiste seas ka näiteks Eesti Mustkunstnike Liidu noorim liige, kes esitas tuntud Kastrozza repertuaari kuulunud triki. Sisu osas rännati 20. sajandi algusest tänapäeva ning publikul oli võimalus aimu saada, kes oli Kastrozza ja milline on tema niiöelda järelkasv.

Etenduses astusid publiku ette viis andekat mustkunstnikku – Meelis Kubo, kes on üks Eesti Mustkunstnike Liidu asutajatest, Charlekas, kes valiti 2009. aasta parimaks mustkunstnikuks, Miika Pelkonen, kes on hetkel üks Soome andekamaid trikitajaid ning kaks noort Eesti mustkunsti tulevast superstaari Kevin-Chris ja Taimar Müller.

Galerii

Meediakajastused

Esinejad