Üritused

03.05.2009. Gala show

3. mail 2009 korraldas Eesti mustkunstnike liit Salme kultuurikeskuses Gala Show. Antud üritusega tähistas liit oma esimese tegevusaasta täitumist ning samuti ka esimest suuremat avalikku välja astumist.

Meelis Kubo juhitud Gala Show koosnes kahest osast. Esimeses osas näitasid oma oskusi mustkunstnike liidu võlurid, kes astusid ka omavahel võistlustulle parima lavamustkunstniku tiitli eest. Esinejaid oli hindama tulnud kirju koosseisuga rahvusvaheline žürii:

Lisaks eelpool mainitud žürii liikmetele valiti mustkunstnike osavust ja lavalist oskust hindama ka üks inimene pealtvaatajate hulgast.

Kokku osales võistlusel 7 mustkunstnikku:

Vaheajal lõbustasid publikut Mikk Pärg ja Miika Pelkonen suurepäraste lähivaate mustkunsti trikkidega ning loomulikult said ka kõik kohale tulnud pealtvaatajad oma lemmik lavamustkunstnikule hääle anda.

Teises osas astusid lavalaudadele mustkunstnikud meilt ja mujalt. Esimese etteaste tegi Eesti mustkunsti grand old man Erich Udras. Liaks temale esinesid Dace ja Enrico Pezzoli, Valdemars Weiss ja Arturs Zemitis Riiast. Eriliselt sooja publiku vastuvõtu sai aga noor ja talendikas kaardimanipulaator Miika Pelkonen Soomest, kelle energiline esitlus pani pealtvaatajad hoogsalt kaasa elama. Lisaks mustkunstnikutele demonstreerisid oma esinemisoskust ka Riia parimad show-baarmanid.

Pärast esinemisi kuulutas shürii välja võitjad. Noore tulevikulootuse eripreemia teenisid välja lausa kaks artisti; šhokimaagiat harrasrav Kevin-Chris Tõnissoo ja klassikalist mustkunsti tegev Taimar Müller. Peapreemia, parima lavamustkunstniku tiitli ning publiku lemmiku tiitli noppis endale aga Charlekas.

Pärast ametliku osa lõppu toimus Salme kultuurikeskuse ruumides väike bankett, kus tutvuti Soome mustkunstnike delegatsiooniga. Soomlasi oli kohale tulnud kümmekond, sealhulgas tuntud Soome mustkunstiajaloolane Olli Keto ja Soome mustkunstnike liidu sekretär Heikki Nevala.

Kokkuvõttes läks üritus korda ja Eesti mustkunstnike liit loodab muuta Gala Show iga-aastaseks traditsiooniks, kus tulevikus võistleksid erinevates kategooriates rahvusvahelised ja kodumaised mustkunstnikud.

Galerii

Meediakajastused

Esinejad